English version 
Rosenborg Web
SESONGEN 2020
 NYHETER
 KAMPER
 SPILLERE
 STATISTIKK
KLUBBEN
 HISTORIE
 KLUBBFAKTA
 MERITTER
 REKORDER
 LERKENDAL STADION
EKSKLUSIVT
 LESESTOFF
 I GAMLE DAGER
 LEGENDER
 BILDESPESIAL
MENINGER
 DEBATTFORUM
 KOMMENTAR
 DIN MENING
RBKweb
 OM RBKweb
 ANNONSEINFORMASJON
 RSS-KANAL
 ARKIV
 TA KONTAKT
SØK I ARTIKLER
Debattforum

Alle kan lese innleggene, men man må registrere seg for å delta aktivt i diskusjonene.
Everyone can read the posts, but you have to register before writing your own posts.

 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   StatistikkStatistikk   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 
Igoh Ogbu
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 10 Feb 2012
Posts: 1688

PostPosted: 01.06.2020 19:00    Post subject: Reply with quote

Mulig de har veiet og funnet Ogbu for lett, men synes det er på litt skralt grunnlag siden han har vært på lån. Denic hadde de iallefall sett på trening. De hadde *noen* som rapporterte at Hovland spilte strålende for Sogndal (men det var vel i eliteserien som vi må anta at de ser mye video av), så de bør jo ha sett ham en god del.

Jeg tror det primært er historien hvor vi lar den ene lovende spilleren etter den andre råtne vekk og forsvinne billig fordi det er tryggere å satse på en stabil og pålitelig, om noe grå, nordmann på 27+ som gir rot til skepsisen. Godt mulig at Ogbu rett og slett ikke er god nok isolert sett.

Den slags synes jeg ikke har vært mer fremtredende under Horneland enn hos diverse forgjengere.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 17655
Location: Lillestrøm

PostPosted: 01.06.2020 19:30    Post subject: Reply with quote

Det er jo noe snodig. Det virker som ikke-skandinaver (les: spillere med en mer eksotisk spillestil) har høyere krav fortere enn de kortreiste. Dette er imidlertid ikke noe nytt og ikke noe rent Hornelandsk, men også han har fortsatt i samme tralten. Samuel var mye vraket i første del av sesongen i fjor, i såpass grad at haugalendingen valgte å vrake ham, flytte opp Meling og kjøre inn Valsvik på venstre back mot Lillestrøm.

Konan og Eguren ble aldri satset på og fikk knapt en reell sjanse, Lago måtte bevise klasse på utlån i IFK før han fikk spille nevneverdig hos oss, Koné måtte overbevise stort før han fikk plass, og så videre. Det er vel i grunnen bare Chibuike og Traoré de siste 12-15 årene som har blitt satset på fra dag én av "unorske" spillere. I samme periode har vi hatt mange norske og skandinaviske importer som har fått voldsomt med tillit til tross for at de ikke er gode nok eller har hatt lange svake perioder. I tillegg er det jo betalt latterlige summer for spillere fra lavere nivå i våre naboland.

Jeg vet ikke hvor det kommer fra, og det er etter alt å dømme for enkelt å peke på Horneland alene, men det har over tid vært mye som tyder på at kravene til skandinaver er lavere og/eller mer langsiktige enn spillere fra en annen (fotball)kultur. Når det i tillegg ryddes ut nederlendere over en lav sko til tross for sportslig suksess, synes jeg det begynner å se litt guffent ut. Trøndelag - Norge - Skandinavia - resten er i og for seg en fair tanke, men når spennende utlendinger vi allerede har på lønningslista gang etter gang vrakes til fordel for middelmådige eller direkte svake spillere som på død og liv skal være førstevalg, er filosofien mer en hemsko enn rød tråd.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
rail
Senior


Joined: 23 Dec 2018
Posts: 237
Location: Rosenborg

PostPosted: 01.06.2020 20:10    Post subject: Reply with quote

Zorac wrote:
Samuel var mye vraket i første del av sesongen i fjor


Tja, Samuel var vel skadet gjennom vinteren før fjorårssesongen, fikk dårlig treningsgrunnlag, og gikk glipp av de 3 første seriekampene. Deretter var han, naturlig nok, redusert når han først ble friskmeldt i slutten av april. Hanglet gjennom kampene på våren, en skygge av seg selv, både som starter og innbytter. Før han var tilbake som kampens ener mot VIF 16.06. Etter det spilte han fast.

For du mener vel ikke at disse "ikke-skandinaver" skal starte uansett form og fasong?
Back to top
View user's profile Send private message
Zorbeltuss
Veteran


Joined: 10 Feb 2012
Posts: 1688

PostPosted: 01.06.2020 21:09    Post subject: Reply with quote

Synes ikke Traorè ble så voldsomt satset på han heller jeg da, nå hadde vi mange gode midtbanespillere på den tiden, men han kunne med fordel ha sluppet til mer etter Tettey og Sapara dro og en begynte med tøys som Iversen som playmaker bak to spisser (hvor det som regel var Trond Olsen eller Morten Moldskred, ingen av de noe voldsomt bedre enn Bakenga), og i 2011 så var det vel ingen på den midtbanen annet enn Henriksen (og Skjelbred før hand dro) som var bankers.

Har jo ellers Ankersen som ble benket til fordel for Høiland, Sælnes som var på vei til Viking (Kåre begynte jo bra, men så falt han etterhvert ned i standardsporet) og diverse andre, så glasstaket ser ut til å gjelde for alle som ikke har levert "godt" over en full sesong i eliteserien allerede.
_________________
Og forøvrig så er ikke andelen nederlendere i sportslig avdeling stor nok før den når 100%
Back to top
View user's profile Send private message
Harceïde
Veteran


Joined: 03 Mar 2011
Posts: 6347

PostPosted: 01.06.2020 22:00    Post subject: Reply with quote

Standarn de Lamarck wrote:
Kjøper ikke helt den der at Horneland kun ønsker skandinaver på laget. Fra Haugesund-tiden kjøpte de flere spillere som ikke hadde skandinavisk pass, som Haris Hajradinovic, Filip Kiss og Wadji, for å nevne noen.


Dette har jo gjerne litt med økonomiske midler å gjøre, vil jeg tro. Må tenke mer kreativt når man er Haugesund. Dyre, middelmådige norske flopper fra utlandet (dog med ES-erfaring) krever gjerne mer lønn enn uprøvde spillere fra Balkan etc.

Og som nevnt alt for mange ganger før; det er helt merkelig hvordan Serbecic har blitt oversett i midtstopper-kampen. Var vår klart beste midtstopper i fjorårets oppkjøring, men måtte sitte på benken i ligaen samtidig som Hovland fikk lov til å gjøre megatabbe etter megatabbe på banen.

Hadde Serbecic spilt fast med Hovland sine prestasjoner så hadde han blitt kjeppjaget ut av landet og fått plass i historieboka sammen med alle de andre legendariske floppene vi har hatt.

Edit: trodde dette var Serbecic-tråden. Også Ogbu burde fått noen muligheter sett i lys av de svake prestasjonene som er levert av våre midtstoppere (i hovedsak Hovland, selvfølgelig).


Last edited by Harceïde on 01.06.2020 23:04; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 17655
Location: Lillestrøm

PostPosted: 01.06.2020 22:20    Post subject: Reply with quote

rail wrote:


For du mener vel ikke at disse "ikke-skandinaver" skal starte uansett form og fasong?


På ingen måte. Men det gjelder også skandinaver, være seg svensker, dansker eller hjemmegrodde som har hengt på Brakka siden de gikk med bleier. Jeg er - spesielt når det kommer til prestasjonssituasjoner - meritokrat, og bryr meg om lite annet "sosialt" enn at vi til enhver tid stiller med det best mulige laget vi kan.

Nå er det riktignok snakk om to forskjellige trenere, men det er et tankekors at unge lovende Rasmussen fikk en halv sesong på seg til å vise at han (da) ikke holdt nivået, mens ca jevngamle Serbesic og Ogbu ser ut til nærmest å bli kastet på dør med få eller ingen obligatoriske kamper. Spesielt merkelig blir dette for min del med Tore godt inne i svanesangen, hans dyre og aldrende makker som over tid har vist han har feilprosent i plassering som Örlund og i pasningsspillet som Levi, og med en utfordrer som uten å være spesielt dårlig har lite annen spisskompetanse enn vekst. Det Serbesic viste mot ES-motstand og det jeg har sett av Ogbu i ligakamper (hovedsakelig for Levanger) er spennende nok til at vi med dagens alternativer i midtforsvaret i det minste bør kunne gi én av dem mulighet til å vise seg frem og utfordre de etablerte. Det er ikke akkurat Hoftun og Bragstad fra gullrekka på 90-tallet vi mønstrer i det daglige.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
haavarl
Forumsjef


Joined: 10 Sep 2002
Posts: 14776
Location: Askim

PostPosted: 02.06.2020 08:53    Post subject: Reply with quote

Zorac wrote:
Det er vel i grunnen bare Chibuike og Traoré de siste 12-15 årene som har blitt satset på fra dag én av "unorske" spillere.


No Hi Du Glæmt Ein Annan Spællar!
_________________
Si ifra når det trengs - www.facebook.com/motfylla
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 17655
Location: Lillestrøm

PostPosted: 02.06.2020 10:39    Post subject: Reply with quote

Riktig! 👍

Kan jo ta med Sapara også, som havner i europeer, men ikke skandinav-klassen. Han fikk jo den karrieren han burde. Dockal, derimot..
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
Bakklandia
Legende


Joined: 05 Oct 2004
Posts: 11377
Location: Overhalla

PostPosted: 12.06.2020 11:23    Post subject: Reply with quote

Rakk Ogbu å få en eneste offisiell kamp for oss før han forlot klubben?


https://www.sogndalfotbal...ar-signert
_________________
Det er bedre å stupe ut i smørøyet enn å gå rundt grøten!
Back to top
View user's profile Send private message MSN Messenger
Claudius Galenus Standarn
Veteran


Joined: 19 Aug 2015
Posts: 2872
Location: Drammen

PostPosted: 12.06.2020 11:43    Post subject: Reply with quote

For fuck's sake, da. Skjønner ikke hvorfor vi ikke tør og klarer å satse på talenter. Dette er en spiller med potensialet, som allerede er god, men vi velger heller å satse på gamlinger og Valsvik. Må da være mulig å se lenger enn sin egen nese.
Back to top
View user's profile Send private message
Lord Oakley
Veteran


Joined: 13 Aug 2016
Posts: 1382
Location: Østlandet

PostPosted: 12.06.2020 13:05    Post subject: Reply with quote

Bør være med en heftig videresalgsklausul....
Back to top
View user's profile Send private message
Ratatosk
Veteran


Joined: 24 Feb 2012
Posts: 1222

PostPosted: 12.06.2020 13:30    Post subject: Reply with quote

Ogbu og Serbecic ut, mens klubben satser på Hovland og Valsvik.. Det vil beskrive klubbens store problem når det kommer til spillerlogistikk og planlegging på en god måte. Stopperparet Ogbu/Serbecic ville mest sannsynlig blitt betraktelig bedre og mer komplett enn de to andre stopperne. Nå er ikke Serbecic solgt enda, men det ligger vel i kortene. Stiller meg undrende til dette, men har selvsagt ikke sett alle disse på trening!
Back to top
View user's profile Send private message
Vegard2711
Veteran


Joined: 25 May 2011
Posts: 9872

PostPosted: 12.06.2020 13:54    Post subject: Reply with quote

Skjønner virkelig ikke denne signeringen her. Ble hentet til RBK dagen han fyllte atten, lånes ut et par ganger og viser seg som en solid spiller, og så selger de han til tross for at han nå kun har blitt 20.

Må si jeg er imponert om vi har en bedre 20 årig stopper i klubben. Måtte i så fall være Skogen, og da regner jeg med vi får sett han for RBK i år. Spesielt siden vi kun har 3 stoppere siden det ikke ser ut til at Serbecic heller kommer tilbake nå.

Har sagt det tidligere og sier det igjen, blir ikke overrasket om det forlenges med Lundemo og at han skal være back up stopper..
Back to top
View user's profile Send private message
moomoo
Veteran


Joined: 18 Feb 2008
Posts: 5103

PostPosted: 12.06.2020 14:06    Post subject: Reply with quote

Hva f skjer?
Har de sikret seg grotesk videresalgsklausul (kan umulig koste Sogndal mye direkte)?
Har de tilbakekjøps klausul? (er det lov?)

det gir mening om han er langt unna laget i forhopld til de spillerne troppen har som treneren mener er bedre (!), men Ogbu har vokst og blitt taktisk mye bedre så jeg trodde virkelig han ville bli utlånt en sesong til kanskje 2 om Sogndal rykket opp for så komme tilbake til oss, men kjenner jeg det rett så kjøper vi ham for 15mill neste år og selger han for 5 om 3 år ><
_________________
Lomaxx wrote:
Merker at jeg ikke er redd i det hele tatt når Tavares har ballen. Mannen er jo så treg at han får Besart Berisha til å se ut som bippe stankelbein
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Veteran


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 9857
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 12.06.2020 14:14    Post subject: Reply with quote

Jeg tror ikke en 20-årig U-landslagsspiller for en ganske stor fotballnasjon, som var fast på et godt OBOS-lag og nylig imponerte mot Molde hadde blitt solgt uten å ha fått en sjanse dersom han hadde vært norsk. Eller dansk. Eller svensk.

Så kan de som mener vi ikke bevisst rydder ut alle ikke-nordiske fra klubben, selv om alt ikke-nordisk personale*, ** nå er ryddet ut fra klubben, finne gode argumenter for at dette ikke er grunnen, eller ta seg en fredagsbolle. Alt etter.

* Igjen, minus gullkalven Samuel Adegbenro, som alle vet selges så snart det kommer et ok bud.
** Og så har vi vel et par europeere vi fortsatt har gjenstående kontraktstid på og ikke har fått løst ut.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Willoch
Veteran


Joined: 22 Dec 2009
Posts: 1254

PostPosted: 12.06.2020 16:47    Post subject: Reply with quote

Lord Oakley wrote:
Bør være med en heftig videresalgsklausul....


Jo Japan....
_________________
Willoch
Back to top
View user's profile Send private message
Montana
Veteran


Joined: 28 Dec 2012
Posts: 4589

PostPosted: 12.06.2020 18:49    Post subject: Reply with quote

Jeg tenker at siden Ogbu drar til Sogndal så var han ikke god nok for Rosenborg, kanskje utvikler han seg der og blir god nok og kan komme tilbake. Fasinerende at flere her er overbevist om at dette er en feil og til og med basert på nasjonalitet Neutral hva baserer dere det på? Følger dere alle Sogndals kamper tett? Og så må man huske på at spilleren har noe han skulle sagt. Det er ikke bare å tvinge noen til å være 4 valg.
Back to top
View user's profile Send private message
zaphod81
Veteran


Joined: 23 Jan 2008
Posts: 9857
Location: Ciljans lekegrind

PostPosted: 12.06.2020 20:01    Post subject: Reply with quote

Ja, som sagt. Det er nok sånn for alt personale fra utenfor Norden. De vil nok helst til Sogndal på permanent kontrakt hele gjengen, og man kan jo ikke tvinge de til å bli! Det er jo klart Ogbu sikkert har nektet å være fjerdevalg bak gammern, klæbben og stakan.

Åja, og de to sistnevnte er forresten der de er fordi det ikke fins bedre spillere i verden. Ellers ville jo Rosenborg ha hentet de som er bedre. Akkurat som at vi ble nummer tre i fjor fordi det var greit å slippe til andre lag. Vi hadde jo vunnet alle kampene hvis vi ville.

Greit nok at du insisterer på å være alle de sanseberøvede apekattene samtidig, Montana, men det hadde vært hyggelig om du giddet å lese fire linjer bakover før du antydet at ingen som mener noe annet enn linja di ikke har argumenter.
_________________
Sitat slutt.
Back to top
View user's profile Send private message
Robert81
Proff


Joined: 24 Feb 2011
Posts: 444

PostPosted: 12.06.2020 20:05    Post subject: Reply with quote

Det var godt vi ble kvitt ham. Talenter i Rosenborg? Nei takk!
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Jonas
Veteran


Joined: 30 Jul 2005
Posts: 5755
Location: Oslo

PostPosted: 12.06.2020 20:49    Post subject: Reply with quote

Å spekulere i at dette har noe med preferanse i det komme fra rett opphav og riktig kultur vil selvsagt RBK avfeie for alt hva det er verdt, men man jo nesten begynne å lure. Her nærmest gir vi bort et eget stoppertalent til Sogndal uten at jeg kan skjønne hvorfor. Skal vel tviholde på Hovland til han blir 36 og en eller annen norsk trelegg som makker, da.
_________________
No al calcio moderno
Back to top
View user's profile Send private message
Lisa Birgit Holst
Junior


Joined: 22 Jul 2014
Posts: 65

PostPosted: 12.06.2020 21:27    Post subject: Reply with quote

Hadde de ikke kjøpsopsjon..? Kan jo hende at feilen ligger der, og ikke i at vi ikke ønsker ham videre.
Back to top
View user's profile Send private message
senador
Veteran


Joined: 12 Feb 2006
Posts: 8957

PostPosted: 12.06.2020 21:38    Post subject: Reply with quote

Man kan begynne å lure ja. RBK avfeier nok dette, men her kan det være både holdninger og inkompetanse man absolutt ikke burde ha!
Back to top
View user's profile Send private message
JW
Proff


Joined: 04 Dec 2014
Posts: 427
Location: Hell

PostPosted: 12.06.2020 22:17    Post subject: Reply with quote

Hensikten med å sende spiller på utlån er at vedkommende skal kunne få en bedre utvikling ved å spille fast på et høyere nivå enn det som vil være aktuelt i moderklubben. Slik sett har utlånet vært en suksess. Ogbu spilte fast i Obos i hele fjor høst. I år har han tatt nye steg og var i følge Sogndal strålende mot Molde og Ålesund. Noen bør komme med en fornuftig forklaring på hvorfor klubben slipper en meget lovende midtstopper som både er hurtig og knallhard og våken i presspillet. Hvis Reginiussen må stå over endel kamper, mangler klubben midtstoppere med nettopp disse egenskapene.
Back to top
View user's profile Send private message
Zorac
Legende


Joined: 08 May 2005
Posts: 17655
Location: Lillestrøm

PostPosted: 12.06.2020 22:40    Post subject: Reply with quote

Montana wrote:
Fasinerende at flere her er overbevist om at dette er en feil og til og med basert på nasjonalitet Neutral hva baserer dere det på? Følger dere alle Sogndals kamper tett?


Også fascinerende med sånne som mener at folk som har en annen oppfatning enn en selv ikke kan ha (godt) kunnskapsbasert forhold til saken. Det har noe Ulsethsk over seg.

Jeg sliter med å forstå denne. Det er snakk om et talent her (ingen har sagt han skal gå rett inn i førstelaget nå) som har vist spennende evner til tross for ung alder i en av rollene i et fotballag hvor alder og rutine hever kvaliteten mest. Så velger man altså å låne bort denne spilleren med opsjon etter ett år i klubben og mens han er 19 år.

I tillegg vet vi at det tvinger seg frem endringer i midtforsvaret i relativt nær fremtid. Tore har maksimalt et par år igjen om det ikke skjer noe spesielt og Hovland er blitt 31. Han har altså ikke fryktelig mange år igjen "biologisk" - om så trenerteamet fortsetter å insistere på at han er god nok til tross for en feilprosent som har 20-årsgrense på polet.

Vi har altså kvittet oss med ett (utenlandsk) talent i stopperpoolen, og det ser ikke videre oppløftende ut for den andre heller. Jeg har sett nok av dem begge til å kunne si at det ser veldig lovende og spennende ut med en viss selvtillit. Så sitter vi her, da, med en stoppertrio på drøyt tredve og et halvt år i snitt, hvor den klart beste er eldst og har meldt at avtreden er nært forestående.

Det ender nok med at vi erstatter én eller flere av disse med en etablert skandinav mellom 25 og 30 til 8-10 millioner i stedet, som vanlig. Så får vi bare håpe at vi neste gang finner noen som er et par knepp over de to foregående vi kjøpte.

Tenk om Ogbu (og Serbesic) hadde fått mulighet til å vise at han ikke var god nok, i det minste. Slik Rasmussen gjorde. Og Levi. Og for den saks skyld Brede Moe og Stamnestrø. Det er jo tydelig at Ogbu måtte overbevise enormt som 18-åring i en krevende rolle i et nytt land og lag for å ha en fair sjanse til å komme i nærheten av førstelaget, og det synes jeg ikke er fair. Det er ikke flopp i Alas og Zahora-klassen vi snakker om her, og det var neppe planen at han skulle dominere allerede nå. Det har han vel forsåvidt gjort etter forutsetningene, men opsjonen sørger uansett for at vi ikke får sjansen til å se om han er god nok for oss.

Jeg synes rett og slett håndteringen av Ogbu, hans kontrakt og rolle har vært slett og lite folkelig.
_________________
Influencer™
Back to top
View user's profile Send private message
niccolai
Veteran


Joined: 25 May 2008
Posts: 1536

PostPosted: 12.06.2020 23:05    Post subject: Reply with quote

Skandale.
Har en som følger Sogndal tett, han sier Ogbu har vært en av Obosligaen klart beste stopper.

Her snakker vi om en gutt på 20 år. Som var nå nylig banens beste i en kamp mot Molde (riktignok en treningskamp) ..

Men dette er vel tydelig at klubben nå rensker ut spillere som ikke har opphav fra skandinavia.. les Serbecic også ..

Ogbu hadde vært perfekt som en backup i stallen nå. Med en bedre treningshverdag, fått smake på et høyere nivå.. er jeg sikker på at han hadde danket ut Hovland og Valsvik. Reg er jo fortsatt klasse Smile
_________________
"Spennende spiller denne Werni!!, Demper hardere enn han skyter!!"

Sitat fra Ivar Hoff..
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Forum -> Sportslig avdeling All times are GMT + 1 Hour
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 15, 16, 17, 18, 19  Next
Page 16 of 19

 
Jump to:  


Utviklet av phpBB. Tilrettelagt for RBKweb.

ANNONSE
SITATET
© 1999-2020 RBKweb